ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ CRETANTHOS ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ

Το λάδι που βγάζουμε το προσέχουμε και το αγαπάμε. Θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένες λεπτομέρειες που συνολικά κάνουν τη διαφορά στην ποιότητα , τη γεύση και την καθαρότητα του ελαιόλαδου που τυποποιούμε.

1) Όλα τα λιόφυτα βρίσκονται στον Βόρειο Μυλοπόταμο Κρήτης, περιοχή χαρακτηρισμένη  Π.Ο.Π. – Π.Γ.Ε. είναι βιολογικά και ελέγχονται από τον φορέα πιστοποίησης ΔΗΩ.

2) Τα ελαιόδενδρα λιπαίνονται με κοπριά, φυτικό χούμο και στάχτη και δεν ψεκάζονται ποτέ και για κανένα λόγο. Για τον δάκο χρησιμοποιούνται δολωματικές παγίδες. Την Μάνα Γη την προσέχουμε και την αγαπάμε, μας θρέφει και δεν την πληγώνουμε.

3) Όλα τα ελαιόδεντρα είναι της φημισμένης ποικιλίας «Κορωνέικο»,  ξερικά (άνυδρα) και αυτό συμβάλλει στην παραγωγή  ελαιόκαρπου πλούσιου σε αρώματα και γεύση.

4) Ο ελαιόκαρπος συλλέγεται σε πρώιμο στάδιο καταπράσινος.

5) Δεν αποθηκεύεται  σε πλαστικά τσουβάλια.

6) Ο ελαιόκαρπος μέχρι να αλεστεί παραμένει μέσα στο  βιολογικό ελαιουργείο Αγγελιανών, προφυλαγμένος από τον ήλιο, ή τη βροχή.

7) Ο ελαιόκαρπος αλέθεται το συντομότερο δυνατό μέσα σε διάστημα από 12 συνήθως ωρών . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της συγκομιδής να κάνουμε 4 και 5 «αλεστά» επιλέγοντας απώλειες στην ποσότητα , αλλά  κέρδος στην ποιότητα.

8) Ο ελαιόκαρπος αλέθεται πρώτος στη σειρά, σε χαμηλή θερμοκρασία και πάντοτε μετά από πλύσιμο της γραμμής παραγωγής.

9) Αποθηκεύεται σε ανοξείδωτα δοχεία.

10) Μετά από φυσική καθίζηση 3-4  μηνών συλλέγουμε το διαυγές ελαιόλαδο και το τυποποιούμε . Το «κατακάθι» του λαδιού πλούσιο σε βιταμίνες, και πολύτιμα φυτικά συστατικά το κάνουμε χειροποίητο σαπούνι.

11) Αν χρειασθούμε μικρές ποσότητες ελαιόλαδου το προμηθευόμαστε από ελάχιστους Βιοκαλλιεργητές της περιοχής, το προϊόν των οποίων μπορούμε να εγγυηθούμε, με αναφορά στα στοιχεία τους και σε τιμές ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.

…Τίποτα δεν είναι τυχαίο.