Τροφές «κλειδιά» της Μεσογειακής Διατροφής

Τροφές «κλειδιά» της Μεσογειακής Διατροφής Της Δέσποινας Χριστοδούλου Διαιτολόγου – Διατροφολόγου (BSc) Η Μεσογειακή Διατροφή είναι ένα πρότυπο διατροφής που συνδέεται άμεσα με τον τρόπο ζωής των λαών της Μεσογείου. Αποτελείται κυρίως από αγνά και καθόλου επεξεργασμένα τρόφιμα. Η εποχικότητα και η κατανάλωση παραδοσιακών και τοπικών προϊόντων διατροφής είναι επίσης σημαντικό στοιχείο της Μεσογειακής Διατροφής. Η Μεσογειακή Διατροφή συνδέεται με χαμηλή…

Details

AWARD: Best BIO Olive Oil of Greece 2020

AWARD Best BIO Olive Oil of Greece 2020 After 5 years of hard work and dedication, we are slowly seeing our vision to be fulfil. Second consecutive year with very strong awards in International Olive Oil Competitions. Although the participations was hundreds of olive oils and producers from all over the world, Cretanthos was awarded…

Details

Recipe for Healthy Snacks

Essential ingredients for healthy snacks: 2 slices of bread 2 pieces of nutxinomyzithra Cretanthos Bio EVOO olive oi oregano Step-by-step execution: First we place the slices of bread or the pieces of nut on a plate.Then we pour enough olive oil so that they are partially soaked.Finally we add the sour cream and a little…

Details

Feta cheese on your table

Ingredients for “Feta cheese at our table” 500gr feta cheese 1/2 class of Cretanthos Bio Early Harvest dry oregano Execution: Place the feta cheese on a plate. Continue by cutting it into strips. Then put the Cretanthos Bio Early Harvest olive oil on top so that it goes everywhere. Furthermore rub plenty of dry oregano to give aroma.Feta…

Details

Πατατοσαλάτα του Αγρότη

Υλικά για την Πατατοσαλάτα του Αγρότη! 3 μεγάλες πατάτες 1 μέτριο κρεμμύδι 1/2 φλιτζάνι κάπαρη 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα 3 κουταλιές Ελαιόλαδο Cretanthos Bio Early Harvest λίγο αλάτι Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις 3 πατάτες. Ακολούθως τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια, σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις βραστές πατάτες, το κρεμμύδι σε κομμάτια,…

Details

Η ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΑΤΗ

Η Σαλάτα του Χωριάτη 2 κομμένα αγγουράκια 20 κομμένα ντοματίνια 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια 300 γρ.  ξινομυζήθρα Κρήτης 1/4 ποτηριού βιολογικό Αγουρέλαιο Cretanthos  5 κουταλιές πετιμέζι Κρήτης ξηρή ρίγανη αλατάκι (λίγο) Εκτέλεση: Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο δοχείο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βιολογικό αγουρέλαιο και ανακατεύουμε 1-2 φορές τα υλικά…

Details

Ψητό στο φούρνο!

Ψητό στο φούρνο Υλικά που θα χρειαστούμε: 1 κοτόπουλο σε κομμάτια 3 μεγάλες πατάτες κομμένες κατά μήκος στα τέσσερα 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες 2 φύλλα δάφνη 1/2 ποτήρι νερό ποτήρι ελαιόλαδο Cretanthos Bio Early Harvest ρίγανη πιπέρι αλάτι Εκτέλεση βήμα – βήμα: Σε ένα ταψί βάζουμε το νερό και…

Details

Omelet with broccoli

Omelet with broccoli We will need: Cretanthos Bio Early Harvest olive oil small pieces of broccoli 1 onion cut into washer 5 eggs 5 tablespoons milk oregano salt pepper Implementation: Put in a non-stick frying pan 3 tablespoons of Cretanthos Bio Early Harvest olive oil, broccoli and onion, stirring for 2-3 minutes. In a bowl,…

Details

Santorini’s tomato balls

We will need: 1 to 2 tablespoons Cretanthos BIO Early Harvest 2.5 cups of tomatoes cut into cubes 1 glass of grated zucchini 1-2 glasses of flour (as needed to ferment the Santorini tomatoes) 1/2 cup chopped parsley 1/2 cup chopped onion a little royal plant chopped a little mint chopped oregano pepper salt Implementation:…

Details