Ψητό στο φούρνο!

Ψητό στο φούρνο Υλικά που θα χρειαστούμε: 1 κοτόπουλο σε κομμάτια 3 μεγάλες πατάτες κομμένες κατά μήκος στα τέσσερα 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες 2 φύλλα δάφνη 1/2 ποτήρι νερό ποτήρι ελαιόλαδο Cretanthos Bio Early Harvest ρίγανη πιπέρι αλάτι Εκτέλεση βήμα – βήμα: Σε ένα ταψί βάζουμε το νερό και…

Details

Ψάρι ψητό με σάλτσα ντομάτας & ελαιόλαδο Cretanthos Ορεινής καλλιέργειας

Υλικά που θα χρειαστούμε: Φιλέτο ψαριού 5-6 τεμάχια 2 ώριμες ντομάτες Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Cretanthos Ορεινής καλλιέργειας Ένα ματσάκι μαϊντανό Ένα λεμονάκι από τον κήπο σας Ένα μικρό ώριμο αβοκάντο Αλατάκι Πιπεράκι   Εκτέλεση Πλένουμε, αλατίζουμε και σιγοψήνουμε τα φιλέτα ψαριού. Σας ψάρια όπως ξιφία, σφυρίδα ή λαβράκι στο φούρνο.  Σ’ ένα βαθύ μπολ αναμειγνύουμε: Δυο…

Details

Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Χοχλιοί μπουμπουριστοί Απαραίτητα υλικά για ατελίωτη νοστιμιά: 1 κιλό χοχλιοί  500 ml λευκό ξηρό κρασί 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φύλλο δάφνης λίγα φύλλα φρέσκο δεντρολίβανο 60 ml ελαιόλαδο Cretanthos Mountain EVOO 100 ml ξίδι από κόκκινο κρασί αλάτι πιπέρι   Εκτέλεση συνταγής βήμα-βήμα   Ρίχνουμε τους χοχλιούς…

Details

Φέτα στο τραπέζι σας

Υλικά για την »Φέτα στο τραπέζι μας» 500γρ φέτα 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο Cretanthos Bio Early Harvest ξηρή ρίγανη Εκτέλεση: Σε ένα πιάτο τοποθετούμε την φέτα κόβοντας την σε λωρίδες. Ακολούθως χύνουμε από πάνω το ελαιόλαδο Cretanthos Bio Early Harvest έτσι ώστε να πάει παντού και ακολούθως τρίβουμε μπόλικη ξηρή ρίγανη για να δώσει άρωμα. Έτοιμη…

Details

Τα Γεμιστά της Μαμάς!

Υλικά για τα Γεμιστά της Μαμάς! 6-7 Λαχανικά (πιπερίες, ντομάτες, κολοκύθια, μελιντζάνες) 2 ποτήρια Ρύζι 2 Ντομάτες τριμμένες 1 κρεμμύδι ψηλοκομμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο ελαιόλαδο Cretanthos Mountain EVOO μπαχαρικά της ελληνικής φύσης αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίστε το εσωτερικό των λαχανικών έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια κοιλότητα. Στη συνέχεια φτιάξτε την γέμιση βάζοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά…

Details

Συνταγή για Υγιεινά Σνακ

Απαραίτητα υλικά για υγιεινά σνάκ: 2 φέτες ψωμί ή 2 κομμάτια παξιμάδι ξινομυζήθρα Κρήτης ελαιόλαδο Cretanthos Bio EVOO ρίγανη Εκτέλεση βήμα-βήμα: Αρχικά τοποθετούμε τις φέτες από ψωμί ή τα κομμάτια από παξιμάδι σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια χύνουμε αρκετή ποσότητα ελαιολάδου έτσι ώστε να μουσκέψουν μερικώς. Τέλος προσθέτουμε την ξινομυζήθρα και ακόμα λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.…

Details

Συνταγή για Ντολμαδάκια με Cretanthos BΙΟ Early Harvest

Υλικά: 30 – 40 αμπελόφυλλα και 1/2 ποτήρι Ελαιόλαδο Cretanthos BΙΟ Early Harvest Γέμιση: 2 ποτήρια ρύζι 3 μελάγες ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αποξηραμμένος δυόσμος αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Σε ένα δοχείο προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό προσθέτουμε τα φρέσκα αμπελόφυλλα για 1…

Details

Συνταγή για Μαγειρίτσα με Cretanthos BIO EVOO

Υλικά: 1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο Cretanthos Bio EVOO 1 συκωταριά αρνίσια 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 3 μεγάλα μαρούλια καθαρισμένα, ψιλοκομμένα για σαλάτα 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο ½ φλιτζάνι ρύζι νυχάκι αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένo Υλικά για αυγολέμονο: 3 αυγά 2 λεμόνια στιμμένα Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο Cretanthos και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά να σοταριστούν.…

Details

Σολομός με αρώματα Ελληνικής γης

Υλικά που θα χρειαστούμε: 2 κομμάτια σολομό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Cretanthos 2 φέτες λεμόνι 2 κλαδάκια δεντρολίβανο 2 σκελίδες σκόρδο πιπέρι αλάτι   Εκτέλεση Βάζουμε τα κομμάτια σολομού σε σανιδάκι και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Cretanthos. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά και ακολούθως τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε…

Details

Πιστοποίηση Π.Ο.Π.

Στην Cretanthos πιστεύουμε οτι οι πιστοποιήσεις μια επιχείρησης αφενός ανεβάζουν την ίδια την επιχείρηση, αφετέρου προστετεύουν τον ίδιο τον καταναλωτή από προϊόντα κατώτερης ποιότητας. Μια νέα πιστοποίηση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προηγούμενες. Είναι η πιστοποίηση AGROCERT -PDO  «Βόρειος Μυλοπόταμος Ρεθύμνης». Από την φετινή περίοδο τόσο το βιολογικό όσο και το άριστο συμβατικό ελαιόλαδο περιοχής…

Details